Σκοτεινό δωμάτιο

Original price was: €13,78.Current price is: €12,40.

Χαράζει 10 Νοεμβρίου του 2019, όταν, στα περίχωρα του Χειμάστρου Θεσσαλονίκης, κοντά στην έπαυλη του τοπικού ευεργέτη Πελοπίδα, ένας μεσήλικας ορθολογιστής ψυχίατρος, ο Ιωάννης Μετριδης, βρίσκεται να ψελλίζει ακατάληπτες σκοτεινές προφητείες.
Δύο μέρες μετά, η Αθανασία Πετράκη, ξεκινάει, μαζί με τη φίλη της Μαρία Πιπερίδου, τη συμμετοχή σε ένα Κυνήγι Θησαυρού με γρίφους, που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο μαζί με την εταιρεία πληροφορικής Cosmoware.
Ο Στέργιος Πετράκης καλείται να εξιχνιάσει ένα έγκλημα διάρρηξης στο μέγαρο Πελοπίδα, που η τοπική αρχή αναπαλαιώνει με πυρετώδεις διεργασίες προς διάθεση στο κοινό.
Όσο οι γρίφοι του Κυνηγιού περιφέρουν την Αθανασία Πετράκη σε διάφορες μυστηριώδεις τοποθεσίες εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος όπου ανακαλύπτει τους επόμενους και ο θείος της, φημισμένος ιδιωτικός ερευνητής Στέργιος Πετράκης προχωρά με την εξιχνίαση, οι δρόμοι τους εντελώς απροσδόκητα θα συμπέσουν.
Η νύχτα πέφτει, τα περιγράμματα θολώνουν και η λύση θα πρέπει να δοθεί μέσα από ένα χώρο μυστικό σαν αυτόν του παιδικού παιχνιδιού, ένα σκοτεινό δωμάτιο. Μόνο που σε αυτό το παιχνίδι, κανείς δεν ξέρει ποιος είναι αυτός που τα φυλάει…

ISBN:

Σελίδες: 146

Διαστάσεις: 14Χ21

Ημ/νια Έκδοσης: Νοέμβριος 2022

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί

Συγγραφέας

Γεώργιος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης

Ο Γιώργος-Νεκτάριος Παναγιωτίδης γεννήθηκε το Νοέμβρη του 1983. Μένει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμ. Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (Πα.Μακ.) και του ΠΜΣ “Θεολογία και πολιτισμός” (Α.Π.Θ.), σπουδάζει στο “ΠΜΣ στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική” και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαί- δευση. Είναι αντιπρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας. Έχουν εκδοθεί μια δική του μικρή μελέτη και ένα δοκίμιο πολιτικής θεολογίας: “Ο κομμουνισμός είναι μαρξιστικός ή χριστιανικός; Από το συμφέρον στην αγάπη” (Ιούνιος 2018) και “Πολιτική θεολογία και κοινωνική διδασκαλία αγ. Ισίδωρου του Πηλουσιώτη” (Φεβρουάριος 2019), ενώ είναι υπό έκδοση και μια ακόμη μελέτη: “Συνασπισμός της Δεξιάς και της Προόδου: ο νεοφιλελευθερισμός και η Πατερική κριτική”. Η λογοτεχνία τον απασχολεί από το 2002. Πρώτος καρπός η νουβέλα αστυνομικού μυστηρίου “Το κρυπτοκείμενο της εξαφάνισης του Ν. Σωτηρόπουλου” (Manifesto, 2019). Tο 2020, το διήγημα «BSL-4» διακρίθηκε και συμπεριλήφθηκε στη συλλογή “Ο Ιός: 19 διηγήματα λογοτεχνικού εγκλεισμού” (Βακχικόν). Το 2021, το διήγημα “Ένα επαναληπτικό όνειρο” δημοσιεύτηκε στο βιβλίο Crime And Horror 6 (Άγρια Δύση).
Περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί