Θεωρία της Μουσικής

Original price was: €31,80.Current price is: €28,60.

Ένα πολύ όμορφο και κατανοητό βιβλίο για εκμάθηση της θεωρίας της μουσικής, που έγραψε η πολύπειρη συνεργάτης μου Άννα-Μαρία Γεωργίου.
Έχει σύγχρονη αντίληψη και γραφή. Αποτελεί ένα πολύ καλό βοήθημα για τον νέο δάσκαλο της θεωρίας. Τα παραδείγματα που χρησιμοποιεί είναι γραμμένα με πολύ έξυπνο τρόπο.
Ο μαθητής μαθαίνει τη γραφή και την ανάγνωση της παγκόσμιας γλώσσας της μουσικής χωρίς καμία δυσκολία.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα για να το χρησιμοποιήσουν τα ωδεία και οι μουσικές σχολές, καθώς και οι καθηγητές της μουσικής που εργάζονται σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία καθώς και σε μουσικά σχολεία.

Μιχάλης Γληνιαδάκης
Καθηγητής Ανωτέρων Θεωρητικών της Μουσικής – Συνθέτης

ISBN:

Σελίδες: 334

Διαστάσεις: 21Χ29

Ημ/νια Έκδοσης: Ιούλιος 2023

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί

Συγγραφέας

Άννα-Μαρία Γεωργίου

Η Άννα-Μαρία Γεωργίου κατάγεται από την Ηγουμενίτσα, όπου και μεγάλωσε και άρχισε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτερα θεωρητικά στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα και στην Αθήνα. Έλαβε πτυχίο κλασικής κιθάρας με καθηγητή τον Δημήτρη Κασφίκη στο Ωδείο Κέρκυρας και Δίπλωμα Σύνθεσης με καθηγητή τον Ιωσήφ Παπαδάτο στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Δούλεψε σε ωδεία της Ηπείρου και της Κέρκυρας, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία, στην φιλαρμονική του δήμου Ηγουμενίτσας παίζοντας λύρα και τζένις, καθώς και σε συλλόγους και αρθρογραφούσε μουσικά θέματα σε τοπικές εφημερίδες. Διδάσκει κιθάρα, θεωρητικά, μουσική προπαιδεία και βρεφική μουσική αγωγή πάνω σε δικό της σύστημα. Έχει μελετήσει μουσικοπαιδαγωγικά, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας και μουσικοπαιδαγωγικής, παιδοψυχολογίας και θεατρικής παιδείας. Από την ηλικία των 16 ετών ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το θέατρο, παρακολούθησε μαθήματα κλασικού, μοντέρνου, τάνγκο και παραδοσιακού χορού, έχει γράψει μία ποιητική συλλογή και πεζά αποσπάσματα και ένα θεατρικό έργο τα οποία δεν έχει ακόμα εκδώσει. Σήμερα εκτός από την μουσική ασχολείται και με την χειροτεχνία όπως κόσμημα, κερί, διακόσμηση, μεταμφίεση (κατασκευή περούκας, μάσκας και ολοκληρωμένης ενδυμασίας). Μέσα από την διδακτική της μουσική πορεία έχει ξεκινήσει να γράφει μουσικοπαιδαγωγικά βιβλία τα οποία ακόμα δεν έχουν εκδοθεί: Μέθοδος Κλασικής Κιθάρας, Ιστορία της Μουσικής, Οργανογνωσία, Αρμονία, Βρεφική Μουσική Αγωγή (παρουσίαση του συστήματός της), καθώς και άλλο μουσικοπαιδαγωγικό υλικό όπως ηχοϊστορίες, παιδικά τραγούδια, μουσικοθεατρικό παραμύθι και μουσικά παιχνίδια.
Περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί