Ο Αρχισιδηρουργός

Original price was: €21,20.Current price is: €16,50.

Περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Η πληγωμένη υπερηφάνεια της Κλαίρης και η ανάγκη για έναν πλούσιο γάμο που θα αποτρέψει την καταστροφή της οικογένειάς της, την κάνουν να προσέξει το διακριτικό έρωτα του Φίλιππου και να δεχτεί να γίνει γυναίκα του, χωρίς ωστόσο να μπορεί να αποδεχτεί την πιθανότητα να αγαπήσει εκείνον που αποκαλούσε «σιδερά».

Η αλήθεια αποκαλύπτεται στον Φίλιππο μόλις την πρώτη νύχτα του γάμου. Η ψυχρότητα και ο κυνισμός της Κλαίρης τον κλονίζουν, αποφασίζει όμως να αντιμετωπίσει τον εγωισμό της νεαρής γυναίκας του και να καταφέρει να την κερδίσει με τον καιρό. Έτσι, εξακολουθεί να τη φροντίζει και να της συμπαραστέκεται στις δύσκολες στιγμές, έχοντας ωστόσο εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια στενότερης επικοινωνίας μαζί της.

Αυτή ακριβώς η αξιοπρεπής και σταθερή συμπεριφορά του, κάνουν σιγά σιγά την Κλαίρη να τον εκτιμήσει και, τελικά, να τον αγαπήσει βαθιά. Όσο μάλιστα ο Φίλιππος συνεχίζει να την αγνοεί, αυτή η αγάπη της μετατρέπεται σε παράφορο κι ασυγκράτητο πάθος.

Ο Ονέ κερδίζει τελικά τον αναγνώστη χάρη στην επιδεξιότητα με την οποία ξετυλίγει, αργά, σαν κουβάρι μαλλιού, την πλοκή.

ISBN: 960-511-014-8

Σελίδες: 42

Διαστάσεις: 14Χ21

Ημ/νια Έκδοσης: Νοέμβριος 2023

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί

Συγγραφέας

Ζωρζ Ονέ

Ο Georges Ohnet (Παρίσι, 3 Απριλίου 1848 - 5 Μαΐου 1918) ήταν Γάλλος μυθιστοριογράφος με μεγάλη επιτυχία στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, ο πιο επιτυχημένος της εποχής του, ακόμη και πάνω από τον Emile Zola και τον Daudet. Ένας από τους πιο παραγωγικούς θεατρικούς συγγραφείς και Γάλλους μυθιστοριογράφους του 19ου αιώνα, γεννήθηκε σε πλούσια αστική οικογένεια. Σπούδασε στο Collège Sainte-Barbe και στο Lycée Napoleon, στο Παρίσι, και αργότερα σπούδασε νομικά. Για κάποιο χρονικό διάστημα εργάστηκε ως δικηγόρος, αλλά σύντομα ξεκίνησε την καριέρα του στη δημοσιογραφία και έτσι έγινε γνωστός στον παρισινό λογοτεχνικό κόσμο. Μετά τον γαλλοπρωσικό πόλεμο του 1870, έγινε αρθρογράφος της εφημερίδας "Le Pays" και αργότερα της εφημερίδας "Le Constitutionnel. Ο Ohnet ήταν ένας βαθύς γνώστης του δημόσιου γούστου. Αυτή η οξυδερκής κατανόηση του αναγνωστικού του κοινού ήταν που τον βοήθησε να επινοήσει το παθιασμένο ύφος για το οποίο έγινε διάσημος. Περιφρονούσε το μοτίβο του ρομαντικού μελοδράματος, επιλέγοντας αντ' αυτού να εξερευνήσει το σύνθετο πάθος. Η λογοτεχνική του ιδιοφυΐα έγκειται στο ότι μπόρεσε να εισαγάγει την πρωτοτυπία σε ένα είδος τόσο βαθιά αρχετυπικό όσο το ρομαντικό μελόδραμα. Αυτή του η ιδιότητα τον έκανε έναν από τους πιο πολυδιαβασμένους συγγραφείς της εποχής του.
Περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί