Το Φυλο-Δημιουργικό Παιδί

Original price was: €21,20.Current price is: €19,08.

Στο πρωτοποριακό πρώτο της βιβλίο, Gender Born, Gender Made, η Dr. Diane Ehrensaft επινόησε τον όρο φύλο-δημιουργικό για να περιγράψει παιδιά των οποίων η έκφραση φύλου ή η αίσθηση ταυτότητας δε συμφωνεί με αυτό που αναγράφεται στο πιστοποιητικό γέννησής τους.
Με Το Φύλο-δημιουργικό Παιδί, επιστρέφει για να καθοδηγήσει γονείς και επαγγελματίες στο διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτιστικό, ιατρικό και νομικό τοπίο του φύλου και των έμφυλων ταυτοτήτων. Σε αυτό το ενημερωμένο και περιεκτικό βοήθημα, η Dr. Ehrensaft εξηγεί τα αλληλένδετα αποτελέσματα της βιολογίας, της ανατροφής και της κουλτούρας για να διερευνήσει γιατί το φύλο μπορεί να είναι ρευστό και όχι δυαδικό.
Ως υπέρμαχος του καταφατικού μοντέλου για το φύλο και με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει με την πρωτοποριακή δουλειά της με παιδιά και οικογένειες για πάνω από τρεις δεκαετίες, μας ενθαρρύνει να ακούσουμε κάθε παιδί, να μάθουμε τις ιδιαίτερες ανάγκες του και να υποστηρίξουμε την αναζήτησή του για έναν αληθινό έμφυλο εαυτό. Το Φύλο-δημιουργικό Παιδί ανοίγει την πόρτα σε έναν κόσμο που επεκτείνεται ανάλογα με το φύλο, αποκαλύπτοντας μονοπάτια για θετική αλλαγή στα σχολεία μας, στις κοινότητές μας και στην κοινωνία.

ISBN: 978-960-511-076-5

Σελίδες: 100

Διαστάσεις: 14X21

Ημ/νια Έκδοσης:

Μετάφραση: Ειρήνη Συμεωνίδου

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί

DIANE EHRENSAFT, PhD

Η DIANE EHRENSAFT, PhD, είναι αναπτυξιακή και κλινική ψυχολόγος η οποία για πάνω από τριάντα χρόνια εργάζεται με παιδιά που δεν συμμορφώνονται με το φύλο και τις οικογένειές τους. Η Δρ Έρενσαφτ είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων και άρθρων σχετικά με την ανάπτυξη των παιδιών, το φύλο και τη ανατροφή. Στα προηγούμενα βιβλία της περιλαμβάνονται τα εξής: Gender Born, Gender Made, Parenting Together, Spoiling Childhood, Mommies, Daddies, Donors, Surrogates- και Building a Home Within (με την Toni Vaughn Heineman). Η Δρ Έρενσαφτ είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Σαν Φρανσίσκο, και ψυχολόγος στο Νοσοκομείο Παίδων UCSF Benioff. Κέντρο Παιδιού και Εφήβου για το Φύλο. Είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Παιδικού και Εφηβικού Φύλου στο οποίο υπηρετεί ως διευθύντρια ψυχικής υγείας. Μιλάει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό για το θέμα των παιδιών που δεν συμμορφώνονται με το φύλο σε συνέδρια της κοινότητας και σε επαγγελματικά συνέδρια και αναφέρεται συχνά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Έχει εμφανιστεί στους New York Times και σε πολλά άλλα μέσα ενημέρωσης και παρουσιάστηκε στην εμβληματική σειρά δύο επεισοδίων του National Public Radio το 2008 για τα παιδιά που δεν συμμορφώνονται με το φύλο. Η Dr. Ehrensaft είναι ιδρυτικό μέλος του A Home Within, ενός εθνικού προγράμματος που επικεντρώνεται στις συναισθηματικές ανάγκες των παιδιών και των νέων που βρίσκονται σε ανάδοχη οικογένεια, και κατέχει ηγετικές θέσεις στο Gender Spectrum, έναν εθνικό οργανισμό που προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και υπεράσπισης για την προώθηση της αποδοχής του φύλου. Είναι μητέρα, γιαγιά και περήφανο μέλος της PFLAG. Η Δρ Έρενσαφτ ζει και λειτουργεί το ιατρείο της στο Όκλαντ της Καλιφόρνιας. dianeehrensaft.com
Περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί