Τζίμμυ Κορίνης

Ο Τζίμμυ Κορίνης  είναι Έλληνας συγγραφέας,  σκηνοθέτης και εκδότης περιοδικών. Ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το είδος του μυθοπλασία του εγκλήματος (crime fiction) και θεωρείται ως ο πολυγραφότερος συγγραφέας με περισσότερες από 80.000.000 λέξεις στο ενεργητικό του. Επηρεασμένος από την ανάγνωση του περιοδικού “Μάσκα” στα εννέα του χρόνια, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή  και σε ηλικία 11 ετών δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα..

Πρωτοεμφανίσθηκε, ως επαγγελματίας, στo περιοδικό «Μάσκα» το 1955, με μια περιπέτεια του Λέμμυ Κώσιον και άλλες ιστορίες. Συνέχισε στο «Μυστήριο» (1958 – 1963) και ακολούθως διαδέχθηκε τον Απόστολο Μαγγανάρη στη «Μάσκα» (ως διευθυντής συντάξεως  (1963 – 1974). Διηγήματά του δημοσιεύθηκαν σε πολλά περιοδικά («Φαντάζιο», «Μπουκέτο», «Πρώτο», «Ελληνίδα», «Εικόνες» κ.α.) αλλά και εφημερίδες («Εμπρός») και εκδοτικές εταιρείες (“Ατλαντίς”, “Αστήρ Παπαδημητρίου”, “‘Όμικρον”).

Στον χώρο του κινηματογράφου εισήλθε με την ταινία «Νυχτοπερπατήματα» (σενάριο) και μια σειρά διαφημιστικών ταινιών που έγραψε και σκηνοθέτησε. Ακολούθως μεταπήδησε στην τηλεόραση, όπου έγραψε και σκηνοθέτησε αρκετές σειρές, με πιο σημαντικό το πρωτοποριακό Ελληνικό CSI “38o Αστυνομικό Τμήμα». Χρημάτισε επίσης διευθυντής συντάξεως των εκδόσεων “Auto Express” και “Auto Salon” και για σύντομο χρονικό διάστημα ως ένας από τους τρεις αρχισυντάκτες της εφημερίδας «Απογευματινή».

Αυτοεξορισθείς στην Αγγλία, λόγω τού πραξικοπήματος, εργάσθηκε στο BBC, έγραψε  δυο βιβλία για λογαριασμό του εκδοτικού οίκου “New English Library” και έγινε τακτικό μέλος των Ενώσεων Συγγραφέων και Σκηνοθετών. Επίσης, έγινε συμπαραγωγός στην αμερικάνικη ταινία “Blind Date”, με πρωταγωνιστές τους Keir Dulea και Kirsty Alley. Σε μια σύντομη επιστροφή του στην Ελλάδα, διορίστηκε γενικός διευθυντής τού “Star Channel”, αλλά παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τους ιδιοκτήτες και επέστρεψε στο Λονδίνο, όπου έγραψε το σενάριο  “Columbus – The Story Never Told”, που δεν έφτασε στο στάδιο τής παραγωγής, λόγω εξαπατήσεως του παραγωγού από τον σκηνοθέτη.

Το σενάριό του “Quest For Troy” επιλέχτηκε στα καλύτερα 32 διεθνούς διαγωνισμού σεναρίου. Το 1998 σε συνεργασία με τον Κώστα Καββαθά, εξέδωσε το περιοδικό “Μάσκα του Τζίμμυ Κορίνη”. Δεδομένου ότι είναι δίγλωσσος, 10 βιβλία του έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό. Στο σημαντικό βιβλίο του “Pulp Fiction” κάνει μια πρωτότυπη καταγραφή της παγκόσμιας ιστορίας του crime fiction, ενώ στην πρόσφατη έκδοση της αυτοβιογραφίας του «Πιο Noir… Πεθαίνεις!» από την ΑΓΡΙΑ ΔΥΣΗ, αφηγείται απίστευτα περιστατικά της ζωής του.  Έχει γράψει, συνολικά 15 βιβλία, περισσότερα από 100 διηγήματα, έχει μεταφράσει εκατοντάδες βιβλία και διηγήματα κι έχει δώσει αμέτρητες συνεντεύξεις στην  Ελλάδα και δύο στην Ελληνο-Αμερικάνικη εφημερίδα The Herald Tribune. Επίτιμο μέλος της Ενώσεως Ελλήνων Σκηνοθετών, τώρα, ασχολείται μόνο με την έκδοση των Ανθολογιών.

Έργα στις εκδόσεις μας