Τα κόκκινα σταράκια

Original price was: €12,72.Current price is: €11,45.

Τα «Κόκκινα σταράκια» είναι μια συλλογή διηγημάτων. Εννιά ιστορίες με πρωταγωνιστές νέους της εποχής μας λίγο πριν ή λίγο μετά τα 20 τους χρόνια, που θα μπορούσαν όμως να ήταν οι ιστορίες του καθενός από μας. Ζήλεια, θυμός, διαφορετικότητα, φοιτητική τρέλα, έρωτας στα χρόνια της πανδημίας, sex and drugs and rock ‘n’ roll, όλα μέρος της ζωής όπως τη βιώνουν οι νέοι σήμερα, αλλά και οι νέοι που ήμασταν κάποτε.

Τα κόκκινα σταράκια θα μπορούσαν εξίσου άνετα να φορεθούν σήμερα όσο και σαράντα χρόνια πριν. Ως παπούτσια-σύμβολο μιας νεότητας διαχρονικής, τα συναντάμε και στα εννιά διηγήματα της συλλογής, τα οποία στέκουν ως αυτόνομες ιστορίες και μπορούν να διαβαστούν χωρίς συγκεκριμένη σειρά. Ταυτόχρονα όμως τα περισσότερα διηγήματα δένουν και σε μια μεγαλύτερη ιστορία αν ο αναγνώστης αποφασίσει να τα περπατήσει με τη σειρά που του παρουσιάζονται.

ISBN:

Σελίδες: 106

Διαστάσεις: 14Χ21

Ημ/νια Έκδοσης: Νοέμβριος 2022

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί

Συγγραφέας

Νίκος Βαράκης

Ο Νίκος Βαράκης γεννήθηκε το 1968. Είναι παιδίατρος και ζει με τη γυναίκα του στο Ρέθυμνο, όπου απέκτησαν το 2006 και τα δύο τους παιδιά, έναν γιο και μια κόρη. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Να είστε όλοι καλά και τα παιδιά μας καλύτερα», στο οποίο περιγράφει με βιωματικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όσοι ανατρέφουν παιδιά, αλλά και τις ανησυχίες τους γύρω από τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών τους. Η συλλογή διηγημάτων «Τα κόκκινα σταράκια» γράφτηκε στα χρόνια της πανδημίας. Μέσα από αυτήν ο Νίκος εκφράζει τις ψυχολογικές προκλήσεις της εφηβείας όπως τις έζησε ξανά μέσα από τα παιδιά του, και μάλιστα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες του εγκλεισμού λόγω των λοκντάουν και της ανασφάλειας λόγω της CoVID-19.
Περισσότερα

Σχετικά βιβλία

Δημιουργοί